Tomi Lappi
 
Tomi Lappi (KUVA: Kuva: Ömer Acar / mrgayfinland.fi)

 

KOMEUSKILPAILUT 
Helsinkiläinen Tomi Lappi kruunattu Mr Gay World -kilpailun toiseksi perintöprinssiksi.
Suomi on sijoittunut Mr Gay World -kilpailuissa paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Kilpailu käytiin 26.4.–3.5. Etelä-Afrikan Knysnassa ja Suomea edusti ammattitanssijana työskentelevä Tomi Lappi, 24. Mr Gay World järjestettiin nyt seitsemättä kertaa. 

– Pidin kilpailun aikana esillä etenkin homoyhteisön sisäistä syrjintää, sillä stereotypioita vastaan taisteleminen alkaa sisältä päin. Ketään ei pitäisi pakottaa yhteisön tai yhteiskunnan asettamiin muotteihin, oli seksuaalinen suuntautuminen sitten mikä tahansa, Tomi Lappi sanoo. 

Lapin mukaan sateenkaariyhteisö on hyvinvoiva pääkaupunkiseudulla, mutta hyvinvointi heikkenee kauemmaksi mentäessä. 

– Suomessa on edelleen paljon syrjintää, mutta erilaisilla roolimalleilla pystymme muuttamaan käsitystä tyypillisestä homosta. Sijoittumiseni kolmen kärkeen antoi siksi erityisen mahtavan fiiliksen, Lappi summaa. 
 
Tomi Lappi Mr Gay Worldin toinen perintöprinssi uimapukukuvauksissa.
 
Tomi Lappi Mr Gay Worldin toinen perintöprinssi uimapukukuvauksissa. (KUVA: Kuva: Ömer Acar / mrgayfinland.fi)

Lappi kertoo kilpailuviikon kohokohdaksi vierailun eteläafrikkalaisessa esikoulussa sekä Ksnysnan pormestarin järjestämän illallisen, jonka aikana jokainen kilpailija huutokauppasi kotimaastaan tuomansa esineen. 

– Tuomani muutaman kymmenen euron arvoinen Kalevala-koru myytin esittelypuheen jälkeen uskomattomaan, reiluun tuhannen euron hintaan ja se voitti huutokaupan ylivoimaisesti, Lappi kertoo. 

Huutokaupasta saadut tuotot käytettiin samaisen esikoulun hyväksi, jolla kilpailijat olivat aiemmin vierailleet. 

Tomi Lappi kilpaili Mr Gay World -tittelistä 21eri puolilta maailmaa saapuneen miehen kanssa. Kilpailuviikon aikana misterit suorittivat erilaisia tehtäviä taiteesta urheiluun. Kisa huipentui lauantaina 2.5. saksalaisen Klaus Burkartin, 21, voittoon. Kärkiviisikkoon sijoittuivat myös Hong Kong, Belgia ja Islanti. 
 
Mr Gay World -kilpailijat osallistuivat viikon aikana erilaisiin haasteisiin.
 
Mr Gay World -kilpailijat osallistuivat viikon aikana erilaisiin haasteisiin. (KUVA: )

Helsingissä asuva Tomi Lappi on syntynyt Saksassa. Hän aloitti kilpatanssin jo lapsena ja kilpaili 19-vuotiaaksi saakka. Lappi kruunattiin Mr Gay Finland -perintöprinssiksi viime kesänä. Tällä kertaa Suomea edusti Mr Gay World -kisassa ensimmäinen perintöprinssi, koska hallitseva Mr Gay Finland Peter Linden osallistui jo vuoden 2014 Mr Gay World -kilpailuun. 

Seuraava Mr Gay Finland valitaan kesäkuussa 2015 ja haku on nyt auki osoitteessa perjantaihin 8.5. saakka. Mr Gay Finland on Helsinki Pride -viikolla järjestettävä kilpailu, jonka tarkoituksena on edistää homomiesten yhteisöllisyyttä ja seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoisuutta, sekä tukea ylpeyttä olla avoimesti oma itsensä. 
 
Mr Gay Worldin finaali käytiin Etelä-Afrikassa.
 
Mr Gay Worldin finaali käytiin Etelä-Afrikassa. (KUVA: )