Olympiamitalisti tuli kaapista - katso kuva salatusta rakkaasta!
 

Uimahyppääjä Tom Daley paljasti muutama päivä sitten olevansa biseksuaali.

Lontoon olympialaisissa pronssia voittanut Tom paljasti YouTubeen lataamassaan videossa seurustelleensa miehen kanssa keväästä asti. Tom kertoi videolla olevansa onnellisempi kuin koskaan.

19-vuotiaan uimahyppääjän rakas on 39-vuotias, Oscarilla Milk-elokuvasta palkittu käsikirjoittaja ja elokuvaohjaaja Dustin Lance Black. Pari on nähty yhdessä pitkin syksyä, mutta kaikki luulivat heidän olevan vain ystäviä.

 

 Maanantaina YouTubessa julkaistulla videolla suhteensa toiseen mieheen paljastanut brittiläinen uimahyppääjä Tom Daley on saanut osakseen ylistystä.

Urheilijat ja julkisuuden henkilöt ympäri maailman ovat ottaneet Daleyn ilmoituksen vastaan myönteisesti. Muun muassa kaikkien aikojen parhaaksi uimahyppääjäksi arvioitu yhdysvaltalainen Greg Louganiskirjoitti Daleylle ruotsalaislehti Aftonbladetin siteeraaman avoimen kirjeen.

- Tämä ei olisi voinut tulla sopivampaan aikaan, kun otetaan huomioon se, mitä Venäjällä tapahtuu, Louganis kirjoittaa viitaten Venäjällä tämän vuoden aikana voimaan tulleeseen lakiin, joka kieltää seksuaalivähemmistöihin liittyvän propagandan levittämisen.

- Homous ei ole valinta, ja minusta Tom Daley teki erittäin viisaasti jakaessaan oman tarinansa. Hänen ei olisi tarvinnut tehdä sitä, mutta nyt hän voi keskittyä täysipainoisesti intohimoonsa eli uimahyppyyn. Tom Daley, rakastan sinua kuin veljeäni ja tulen aina rakastamaan, aiemmin itse kaapista ulos tullut Louganis ylistää. 

Daleyn ilmoitusta ovat kommentoineet positiiviseen sävyyn myös muun muassa englantilainen ex-jalkapallotähti Gary Lineker, laulaja Kylie Minogue sekä koomikko Russell Brand

- Tom Daley on inspiroiva ja rohkea, kuten aina. Kunnioitukseni Tomille, Minogue kommentoi Twitterissä.