Benjamin Peltonen.

Benjamin Peltonen treenaa musiikkiuraa varten.

 

 

Nyt kertoi syyskuussa Instagram-julkkis Benjamin Peltosesta, joka haaveilee laulu-urasta. Jutun jälkeen haaveet ovat ottaneet tulta.

 

Vapise Justin Bieber, seuraava tähti on syntynyt! Tai on ainakin kovaa vauhtia syntymässä.

Tähden nimi on Benjamin Peltonen – ehkä muistatkin hänet?

Nyt-liite kertoi 16-vuotiaasta Peltosesta syyskuussa. Peltonen on sosiaalisen median megatähti: hänellä on liki 100 000 seuraajaa kuvapalvelu Instagramissa. Seuraajajoukko kasvoi noin 15 000:lla jutun jälkeen.

 

Sitten syyskun moni muukin asia on muuttanut mittasuhteitaan – kuten esimerkiksi Peltosen sähköpostilaatikko. Jutun jälkeen se täyttyi yhteistyöpyynnöistä. Myös fanikuvakulttuuri räjähti käsiin: enää niitä eivät pyydä vain pikkutytöt.

”Aikuisetkin tunnistavat kaduilla!” Peltonen hämmästelee.

Osa mailiin saapuneista yhteistyöehdotuksista oli vähän outoja, mutta oli niitä varteenotettaviakin. Syyskuun jutussa Benjamin Peltonen kertoi laulu-urahaaveistaan ja kas, se herätti suurten levy-yhtiöiden kiinnostuksen. Kaarinasta kotoisin oleva Peltonen on ravannut nyt lähes päivittäin Helsingissä laulutreeneissä ja neuvotteluissa.

Levy-yhtiön talliin hyppäämisen sijaan Peltonen on valinnut itselleen pienemmän tuotantotiimin, jonka kanssa harjoittelee laulamista, etsii omaa musiikkityyliään ja tekee kappaleita. Tiimiin kuuluu nuoria lauluntekijöitä, kuten Smak-yhtyeestä ja Summerista tuttu Kalle Lindroth.

 

Uuden tuotantotiimin kanssa töitä on tehty vasta viikko, ja nyt alkavat kriittiset vaiheet Peltosen musiikkiuralla.

Kuka julkaisee, mitä julkaistaan, milloin julkaistaan?

”Mitään ei ole vielä lyöty lukkoon”, sanoo Benjaminin tuottaja Bettina Bergström puhelimitse kesken Benjaminin laulutreenien.

Peltonen panostaa täysillä laulamiseen ja sen opetteluun. Treenibiiseihin kuuluu esimerkiksi Rihannan We Found Love -kappale, josta löytyy video Peltosen Instagram-tililtä ja Facebookista.
 

 

Ilmiö Peltonen on viety myös Facebookiin, jossa Peltonen sai yhdessä yössä Keuruun verran seuraajia, eli yli 10 000 fania.

Facebookissa näkyy jo homman ammattimaistuminen: itseotetut kuvat ovat vaihtuneet ammattivalokuvaajan ruutuihin, kuvissa näkyy lahjaksi saatuja vaatteita ja päivitykset tulevat kolmella kielellä.

”Tiedän etten ihan vielä ole valmis laulaja mut kovalla treenillä kyllä oon jo päässyt omasta mielestä paljon pidemmälle!:)”

”I’m not there yet but by practicing as hard as I do now, I think I will become a lot better than this!:) just showing where I am now!”

”Jag vet att jag inte ännu sjunger som en artist men har tränat massor och tror det kommer belönas småningom! :)”

http://nyt.fi/20131028-taehdeksi-tahtova-16-vuotias-benjamin-peltonen-kiinnostaa-jo-levy-yhtioeitaekin/